Plan & Manus

Skriv din bog Tag noter Finansiering

Der findes mange slags bøger og litterære genrer og mange måder at arbejde med tekst og bøger på. Og i disse år er det hele i en udvikling, som aldrig er set mage før. Den masseproducerede papirbog, som den har været kendt i århundreder, er nu blot en af mange slags bogformater. Print on demand, e-bøger, interaktion, live opdatering, multimedia og meget mere er muligheder og elementer, vi kun lige er begyndt at have i vores forfatter-værktøjskasse, og muligheder vi skal udforske og lære at bruge meningsfuldt.
Alle de nye teknologier tilbyder også, at vi kan arbejde med teksten på nye måder, fx ved at involvere læserne i processen via vores blogs, eller ved at udgive flere versioner af en grundtekst tilpasset forskellige nicher.

Der er næppe tvivl om, at mange af os i mange år frem fortsat vil arbejde med at skrive lineær tekst, og det velgennemtænkte, veludførte og velskrevne vil fortsat have høj værdi. Måske endda højere, i en tid, hvor stadig mere information er hastig og flygtig.

Her er inspiration til, hvordan du kan arbejde med din idé og din tekst, og lister over nogle af de mange personer og kilder, du kan få råd og hjælp af til at lære om de nye muligheder, planlægge din bog, forstå dit bogmarked og naturligvis – med skriveprocessen.

 


Redaktør af denne side : Karsten Pers
Kontakt Karsten med idéer og input til siden