En kampagne, der virkede

Det kræver en ekstra indsats at få boghandlerne til at tage din bog hjem, men her er et eksempel på, at boghandlerne kan gøre rigtig meget for dit salg, når det endelig lykkes dig at få en fod indenfor.

For nogle år siden udgav jeg på FC Panter; en svensk serie af fodboldromaner til de lidt større drenge. Jeg vidste, at boghandlerne ikke havde ret mange titler at tilbyde min målgruppe, så jeg håbede, at de ville bestille den hjem af sig selv, men det gjorde de ikke. Min målgruppe var fodboldspillende drenge i alderen 11-14, og derfor valgte jeg at lave en kampagne rettet mod fodboldklubberne. Gennem DBU købte jeg adresserne på samtlige lokalafdelinger i Danmark. Jeg fik lavet en plakat i A3-størrelse, som jeg sendte til klubberne med et brev, hvor jeg opfordrede dem til hænge plakaten op og samtidig tilbød dem, at de kunne få et par eksemplarer af bogen, hvis de ville bruge den som præmie i en konkurrence i klubbladet eller lignende. Hver gang en klub sagde ja til at køre en konkurrence, ringede jeg til alle boghandlere i området, og her oplevede jeg virkelig, hvor stor forskel det gør at have noget konkret at henvise til: Stort set alle dem, jeg ringede til, bestilte bogen hjem. Det interessante er, at de blev ved med at bestille den hjem og at de efterfølgende bind i serien solgte sig selv, så det samlede salg af seriens fire bind landede på næsten 4.000 eksemplarer, og selvom jeg brugte en del tid på at pakke plakater og ringe til boghandlere, har kampagnen helt klart været indsatsen værd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *