Pligteksemplarer

Når man udgiver noget offentligt i Danmark i fysisk form har man pligt til at aflevere to eksemplarer til Det Kongelige Bibliotek. Typisk er det bogtrykkeren som sørger for pligtafleveringen ud af det oplag du har bestilt, men hvis du får trykt bøger i udlandet, skal du selv sørge for afleveringen. I tilfælde hvor dine bøger specialfremstilles på bestilling, fx ved print on demand, er det tilstrækkeligt at aflevere de digitale trykfiler. Digitale udgivelser på internettet indhøster Det Kongelige Bibliotek selv.

Du kan læse mere om pligtaflevering her: www.pligtaflevering.dk  www.kb.dk/da/kb/service/pligtaflevering-ISSN/pligtaflevering.html

Bøger skal sendes til:

Det Kongelige Bibliotek Pligtafleveringen Christians Brygge 8 1219 København K

Evt. henvendelser kan rettes til pligt.da@kb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *