Hvor kan min bog blive anmeldt?

Anmeldelser og omtaler er nogle af hjørnestene i den gode markedsføring af din bog. Det er vigtigt, at din nye udgivelse bliver set og, ikke mindst, læst af kvalificerede personer, der kan sprede det gode budskab om din bog.

Men hvor skal du egentlig gå hen, for at få din bog anmeldt, når du er selvudgiver?

Du kan altid sende pressemeddelelser og/eller din bog til bogredaktørerne ved aviser og ugeblade i dit nærområde, og er du heldig, skriver de om den. Du kan naturligvis også kontakte landsdækkende medier.

Det er altid en god idé at tænke lidt kreativt og niche-orienteret, hvorfor fagspecifikke medier er en god idé at kontakte.

Og endelig er der flere, glimrende boganmeldere, der har blogs på nettet, som kan være meget relevante at kontakte. Ikke alle af disse anmeldere har måske en relevant universitetsuddannelse i forhold til boganmeldelser, men du kan ikke finde mere engagerede og læser-forstående anmeldere, end disse bogblogs-anmeldere.

0 tanker om “Hvor kan min bog blive anmeldt?

 1. Christian J.D. Dirksen siger:

  Tak for et godt og positivt indlæg, jeg er enig i at det kan være svært at få overblik over hvor ens bøger kan blive anmeldt, og jeg synes det er en god idé at fortælle at du selv anmelder bøger på din bogblog.

  Egentlig vil jeg gerne efterlyse flere detaljer om gode hhv. dårlige steder at henvende sig for at få en sober anmeldelse. Selv har jeg brændt fingrene på http://www.krimifan.dk som jeg derfor gerne vil advare imod. Hjemmesiden er ikke en neutral spiller men tilhører og promoverer tilsyneladende forlaget Peoples Press på bekostning af andre og især små forlags bøger, men tilhørsforholdet fremgår ikke umiddelbart når man besøger hjemmesiden.

 2. Per Holbo siger:

  Tak for et godt indlæg.
  Det kunne være godt, hvis der var en liste over blogs, hvor man kan få anmeldt sin bog.
  Selv tager jeg meget gerne imod bøger til anmeldelse på min blog, selv om jeg dog ikke kan love at anmelde alle bøger – der er trods alt kun 24 timer i døgnet og jeg har større fokus på selv at skrive…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *