Vi sætter nu en milepæl for indieforfattere og mikroforlag

Tæt på 300 titler fra indieforlag kan du nu bladre i hos Arnold Busck på Købmagergade
Tæt på 300 titler fra indieforlag kan du nu bladre i hos Arnold Busck på Købmagergade

Flere end 165 titler på papirbøger og tæt på 120 titler på ebøger er nu tilmeldt ”IndieBooks” hos Arnold Busck boghandlen!
Fra i morgen mandag den 2. september og i foreløbig hele ti uger i september/oktober og november kan dette unikke udvalg af bøger udgivet af indie- og mikroforlag føles på, bladres i, læses i, fordi boghandlen i samarbejde med NewPub – dette uafhængige forfatter- og udgivernetværk – har valgt at sætte fuldt fokus på de udgivelser, som ellers kan have svært ved at finde frem til hylderne i boghandlerne.

–          I de sidste dage er det væltet ind med tilmeldinger til dette frontløberprojekt, som giver en enestående mulighed for at vise, at indieforfattere og mikroforlag har kvalitet og et bredspektret indhold at byde på, siger en de to stiftere af NewPub, Karsten Pers, der stadig modtog tilmeldinger i dag søndag.

–          Så mange bøger er der kommet ind, at ekstra hylder måtte ryddes, lige som der er inddraget bordplads til bøgerne, som forfatterne nu får 100 % opmærksomhed på i boghandlen. Fra alle egne af landet er der kommet kassevis med bøger ind til hylderne, så det tydeligt demonstreres, at der er grøde blandt mikroforlagene, som godt kan have lidt svært ved at få hyldeplads hos boghandlerne ellers, siger Abelone Glahn, den anden stifter af NewPub.

–          Vi sætter en milepæl i dag. Man kan ikke sige, vi runder en, for der er ingen, der har været så konsekvent ude at markere dette område op endnu.  Vi er utrolig glade for, at dette samarbejde er kommet i gang, og at Arnold Busck har forstået vigtigheden af at favne den nye udgivelsesverden på denne måde. Når de ti uger er gået, skal der evalueres på forløbet, og vi sætter vores lid til, at indiebøger på lignende vis finder frem til andre boghandlere, der kan se ideen i at vise det vækstlag, som for de flestes vedkommende repræsenterer nicheproduktioner, siger stifterne.

Et bogmarked under forandring

Dagen markerer Arnold Buscks nye afdeling for Indie Books. Begrebet Indie er en forkortelse for det engelske independent og dækker kulturprodukter skabt udenom de etablerede aktører og institutioner i branchen. Indie Music og Indie Movies er allerede etablerede begreber.

Arnold Busck beskriver årsagen til, at kæden er gået ind i dette projekt med NewPub således:

–          Det danske bogmarked er under forandring. Flere forfattere vælger at udgive deres bøger uden om de etablerede forlag, hvilket har resulteret i en underskov af selvudgivere og mikroforlag. Derfor har Arnold Busck indgået et samarbejde med det åbne forfatternetværk NewPub. Gennem NewPub kan selvudgivere og mikroforlag få adgang til hylderne hos Arnold Busck i Købmagergade og dermed en nem adgang til læserne. Med initiativet håber Arnold Busck at åbne læsernes øjne for den underskov af gode bøger, der findes udenfor den etablerede bogbranche.

Udover afdelingen i Købmagergade, har Indie Books også fået en egen temasektion i Arnold Buscks webbutik www.arnoldbusck.dk

Grand Opening markeres også med en række meget nyttige oplæg. Se det fulde program for dagen den 2. september her:
Onsdag den 18. september er der igen et program for dem, der møder op – følg bloggen her, så får du besked.

For yderligere oplysninger kontakt:

Kommunikationschef Andreas Nordkild Poulsen, Arnold Busck på 6037 0407, anp@arnoldbusck.dk

Karsten Pers, NewPub, 40 52 56 01, karsten@forlagetmondo.dk

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, Arnold Busck, 2070 5537, hbf@arnoldbusck.dk

En tanke om “Vi sætter nu en milepæl for indieforfattere og mikroforlag

  1. Pingback: Vildveje en del af Indie Books | Marianne Lapp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *