NewPub er nu også en forening

NewPub er nu også en forening – for at kunne arbejde effektivt videre.

2013 har været et forrygende år for vores gruppe. Vi har lanceret et website for opsamling af forfatteres fælles viden og erfaring, aktiviteten og kollegialiteten på vores grupper er imponerende, antallet af medlemmer stiger i ekspresfart og i september kulminerede det hele foreløbig med lanceringen af kampagnen Indie Books i samarbejde med Arnold Busck.

NewPub var intet uden mange gode og hjælpsomme medlemmer, men vi vil ikke lægge skjul på, at det har krævet en meget stor arbejdsindsats at nå hertil og at få alle ender til at mødes. Vi, Abelone og Karsten, har arbejdet mere end halvtids med NewPub det seneste år og en god håndfuld kolleger har også bidraget med mange timers arbejde bag kulisserne. Alt sammen frivilligt og ulønnet. Og det har været forrygende sjovt og meningsfuldt!

Når vi så kigger fremad, ligger der bare endnu flere spændende opgaver og udfordringer at tage fat på. Men det er fortsat alt sammen ufinansierede projekter, og vi må erkende, at der skal ske nogle forandringer, hvis vi i fremtiden skal kunne tage initiativer som websitet og Indie Books og deltage i bare nogle af de mange spændende projekter vi præsenteres for.

SÅ:
Vi får brug for flere hænder at fordele opgaverne på og I vil derfor se flere opfordringer fra os til at bidrage, hvor I kan. Vi håber mange vil gribe opfordringerne positivt.

Men vi har også brug for at få økonomi ind i arbejdet: Først og fremmest til at kunne betale professionelle programmører for at udvikle vores website til at fungere efter hensigten, og så til i det mindste beskedent at kunne lønne seriøs deltagelse i de større opgaver der ligger forude. Ingen af os har råd til at fortsætte helt ulønnet i tilnærmelsesvis det gear vi har arbejdet i indtil nu.

Vi takker for bidragene via vores donationsknap på websitet, men det løber foreløbig ikke op i mere end godt et par tusinde kroner. Vi har overvejet at indføre et medlemskontingent, men vi er bange for, at det på kort sigt vil give meget mere arbejde end økonomi. Så i første omgang vil vi prøve at søge diverse fonde og puljer om støtte. Den slags ansøgninger forudsætter bare, at vi er en formel forening med vedtægter og bestyrelse. Og derfor har vi netop stiftet Foreningen NewPublishing med henblik på at styrke NewPub og kunne søge finansiering til opgaverne.

Bestyrelsen er i første omgang og af praktiske grunde et rent Københavner-foretagende, som består af: Bolette Rud. Pallesen (kasserer), David Birk, Eva Maria Fredensborg (næstformand), Jakob Vedelsby og Karsten Pers (formand). Abelone (fra Falster) vil arbejde på at etablere et advisory board, som hun vil lede. Se mere her.

Vi har tilstræbt at bestyrelsen består af lutter ildsjæle og rummer en god bredde af kompetencer og netværk. Vi skal supplere med endnu et par medlemmer og vil især gerne finde nogle ildsjæle med forstand på pressearbejde og fundraising. Hvis du kan pege på kandidater hører vi meget gerne fra dig! Men for at vi ikke pålægger os selv for meget besvær, vil vi fortsat helst finde nogen, som har deres jævnlige gang i eller nær København.

De bedste hilsner
Abelone og Karsten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *