NewPub har modtaget Saxos Innovationspris 2013- TAK!

Kulturminister Marianne Jelved overrækker Saxos Innovationspris 2013 til NewPub
Kulturminister Marianne Jelved overrækker Saxos Innovationspris 2013 til NewPub

Lørdag den 9. november modtog NewPub Saxos Innovationspris 2013!
Med den ærefulde pris, som blev modtaget af stifterne Karsten Pers og Abelone Glahn, følger 50.000 kroner.

Både æren og pengene takkede vi for på messen bl.a. med disse ord:

“I dagens Berlingske Tidendes leder står der blandt andet: ”Hele den udvikling, der knytter sig til bogens teknologi, skal markedet nok klare”[…”]Hvis vi for alvor vil gøre noget for litteraturen i bredeste forstand, handler det om at fremme uddannelse og folkeoplysning. Politisk bør der være en indlysende interesse i, at vi er et læsende folk”.

Det var glædeligt at læse en sådan udmelding i dag. For, Ja, vi skal være et læsende folk. Og vi ser, at NewPub er med til at skubbe til denne udvikling – fordi vi demokratiserer udgivelsesprocessen ved at hjælpe hinanden med at komme til, udgive på egne præmisser, udgive eksperimenterende, udgive smal såvel som bred litteratur.

Derfor er vi særligt glade for at modtage prisen:  Ikke fordi det er os to, den gavner, men fordi det er OS ALLE, den gavner.

NewPub ER OS ALLE. Og derfor er det også OS ALLE, der skal takkes.
Det vil sige alle jer, der har bidraget i stort og småt. Alle jer, der i kraft af jeres opdateringer på facebook, deling af smertelige såvel som glædelige erfaringer, konstruktive kommentarer. Alle jer, der har bidraget ved vores møder, ved opsætning af hjemmeside og skrivning af artikler.

Alle jer, der i kraft af positioner i den etablerede bogverden, som for eksempel Arnold Busck, der har turdet gå forrest og satse på indiebøger, og alle jer, der lytter med på NewPub fra den etablerede del af branchen for at have føling med de nye tider.
Alle jer, der frem for alt har delt jeres BOG GLÆDE.  Alle I , alle Vi – skal takkes i denne tale. Uden jer var dette ikke blevet så stærk en bevægelse. Og vi er først lige begyndt.

Og til slut tusind, tusind tak til Saxo.com for at have indstiftet denne vigtige pris, som kan hjælpe med at støtte udvikling i og af branchen og danske litteratur. Tak for den store anerkendelse og pengegave, der falder på et sted tørrere end Kalahari ørkenen.
Vi er meget taknemlige for at være modtagere af Saxos Innovationspris 2013!

Det var Kulturminister Marianne Jelved, der overrakte checken på 50.000 kroner, efter at to af juryens medlemmer, Henrik Føhns og Pernille Aalund havde begrundt nomineringerne.
Nomineret var også streamingtjenesten Mofibo.dk, og communityet – eller stammen – af kriminalroman elskere – Krimifan.dk
Krimifan modtog en ærespris for sit site.

SAXOs Innovationspris uddeles til den mest innovative forfatter, redaktør, korrekturlæser, grafiker, forlag, indholdsform, format, distributionsmetode, markedsføringstiltag, udgivelsesform, betalingsmodel, forretningsmodel eller noget helt andet. Så længe det er nyt, innovativt og har noget med den danske bogbranche at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *