NewPub fylder 3 år

Den 8/11 2014 er det tre år siden Abelone Glahn og jeg – under navnet NewPub – arrangerede det første informationsmøde om “alt det nye i bogbranchen”. Næsten 100 kolleger mødte op i La Oficina på Frederiksberg og vores fornemmelse af at noget boblede og gærede blev mere end bekræftet. I januar 2012 holdt vi samme arrangement i Aarhus og også der samledes næsten 100 deltagere. Netværket og bevægelsen NewPub var i gang.

NewPub 3aarVi satte nogle helt uhørte regler for den kollegiale dialog på de Facebookgrupper vi  derefter stiftede. Den mindst synlige, men måske mest virksomme var: Vi må ikke tale om litterær kvalitet sammen! WHAT?? Nej, for den gode smag, genreallergi, litterær hakkeorden osv.  havde historisk set spoleret alle tilløb til at forfattere kunne fungere som kollegial gruppe og få nytte og glæde af hinanden. Og i sådan en kultur flytter man ikke mange hegnspæle sammen. Og det var lige hvad vi ville – flytte hegnspæle. Vi ville gribe alle de muligheder som ny teknologi tilbød os og sætte forfatterne tilbage i førersædet for de bøger der skulle skrives og udgives, de relationer der skulle skabes til læserne, de penge der skulle tjenes på arbejdet.

Og jeg synes vi er nået langt. Slet ikke at NewPub – endsige Abelone og jeg – skal have æren (eller skylden) for alt det der er sket i branchen de seneste år. Men vi NewPub’ere har altså flyttet en del hegnspæle sammen! Både for enkelte af os og for gruppen og faget. Og vi har doblet vores antal år for år. Inden fødselsdagen runder vi 1400 medlemmer på Facebookgrupperne og et flertal har nu også registreret sig med vores spørgeskema, så vi fremover kan arbejde endnu stærkere og endnu mere målrettet sammen. Det er der bestemt al grund til at mødes og fejre!

Se opslag på vores Facebook Forum om fødselsdagsfester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *