Intro > Hvem-Hvad.. > Værdi > Vurdering > Distribution > Tilmeld > Betal > Lav præsentation > Indsend

NewPub_Bogkort_web-skilt

Læs hele denne lille guide grundigt før du handler! – og hvis du vælger at ansøge om at deltage, skal du indsende både en bog og et præsentations-ark samt betale et håndteringsgebyr. Alt er forklaret grundigt over de følgende sider.

Tjek her om din bog har sandsynlighed for at blive antaget med Bogkort!

Bogkort er en løsning for visse typer bøger fra mindre forlag, selvudgivere (også på hybridforlag) og forfattere som har tilbagekøbte restoplag. Bogkortene har været i butikkerne siden marts 2015, og vores konklusioner og anbefalinger pr. november 2015 er beskrevet herunder, og vil være en rettesnor når Arnold Busck godkender/fravælger titler til deltagelse i næste runde :

********************************************************************************************

Nonfiktion – 80% af salget ligger på “smal” nonfiktion – fx:

  • How to Live in Denmark – en humoristisk guide til fremmede i Danmark
  • Hold Vejret – en bog om fridykning
  • Dansk-Engelsk Ordbog for Udlændinge – en niche-ordbog der tager højde for al det en udlænding ikke ved om det danske sprog
  • Kulturskælvet i Mærsk – en insiders beretning

Disse bøger har det tilfælles, at der ikke står alternative muligheder på boghandlens hylder. Er man i den begrænsede målgruppe, der har interesse for disse emner, så repræsenterer titlen på Bogkortet det oplagte valg. Den slags smal nonfiktion vil blive prioriteret.

Vanskeligt: Nonfiktion-titler om emner, der findes alternativer til på hylderne, har ikke solgt nævneværdigt. Det gælder fx bøger om ledelse, mindfulness, familie, samliv osv. Den slags bøger skal have noget andet ekstraordinært eller fx en ganske kendt forfatter, for at vi har tro på at de vil kunne sælge via Bogkort.

Fiktion – 20% af salget er “allerede succesfuld” fiktion – fx:

  • Corpus Christie – en “Dan Brown”-agtig thriller, som på forhånd havde godt salg til biblioteker og gennem web-boghandler
  • Granitgraven – en debutkrimi som har fået gode anmeldelser i dagblade og på blogs.

Det er bøger der har bevist sig gennem medier og andre salgskanaler, og kan få et afledt salg i boghandelen. Men de vurderes, i hvert fald i første omgang, at være for smalle til at boghandlerne køber dem hjem.

Vanskeligt: Nye og mindre kendte danske forfatteres skønlitterære bøger sælger ikke ad denne vej, med mindre der altså allerede er gode anmeldelser eller et godt salg gennem andre kanaler. Børne & Ungsdomsbøger har yderligere svært ved at blive antaget af Arnold Buscks indkøbere, da det er et marked præget af mange gode og meget billige titler.

Nye kategorier i 2016

Vi er nu klar til at teste om fx bagkatalog-titler fra “etablerede/kendte” forfattere og oversat litteratur kan få et salg vha Bogkort.

********************************************************************************************

Bogformater som skal/kan indgå

Bogen skal tilbydes som papirbog og kan så desuden sættes på Bogkortet som e-bog, lydbog og andre formater den måtte findes i. Over de følgende sider får du en grundig introduktion til hvordan du tilmelder en bog, hvilke krav og kriterier Arnold Busck stiller og tips til hvordan du kan få mest muligt ud af din deltagelse.

Næste deadline: efterår 2016 – dato følger.

Bliv medlem af NewPub !

Det anbefales stærkt at være medlem af NewPub, da prisen for deltagelse er baseret på at kommunikationen i høj grad foregår ad netværkets kanaler.

Bogkort er ikke en traditionel, kommerciel forretning. Kortene skal holdes hundebillige for at give en chance til den smalle litteratur. Gebyrerne dækker næsten kun kontante omkostninger og du er derfor nødt til at læse og følge guides grundigt og i første omgang stille eventuelle spørgsmål i denne tråd på NewPubs Facebookgruppe. Evt. overskud en gang i fremtiden vil gå til at holde NewPub kørende.
Her kan du blive medlem af NewPub (åbner i nyt vindue).

Næste side i guiden:

>> Pris, værdi og muligheder >>

 

 

 

 

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Whitespace

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *