Om NewPub

“NewPub” er en forkortelse af New Publishing – alle de nye tendenser i bogbranchen.

NewPub er et kollegialt non-profit projekt – et oplysningsinitiativ, som er blevet et netværk –  drevet af forfatterrådgiver og forfatter, Karsten Pers.

NewPubs formål er at hjælpe danske forfattere med at fremme deres forretning gennem at få professionel indsigt i hele faget og branchen og træffe kvalificerede beslutninger om udgivelse af deres bøger – i relation til forlag, “selvudgivelse”, “medudgivelse” m.v. Og det er endvidere et formål at vi gennem denne fælles oplysning hjælper forlag og andre med at indrette sig på fair kontrakter og samarbejdsformer.

Oplysning sker gennem åben, gensidig deling af viden og erfaringer mellem kolleger – forfattere og andre med tilknytning til bogbranchen. Vidensdelingen sker primært i vores Facebook-hovedgruppe.

NewPub er foreløbig drevet på frivilligt arbejde. Vores succes er helt afhængig af din/kollegernes vilje til at dele, skrive og give en hånd – og meget gerne også økonomisk støtte!

NewPub modtog SAXO-Innovationsprisen på Bogforum 2013.

—————————————————————

Historien bag NewPub
NewPub blev stiftet af Karsten Pers sammen med forfatter/journalist Abelone Glahn i efteråret 2011. Drevet af frustration over, at revolutionen, de kunne se rulle ind over bogbranchen og hele litteraturen, blev ignoreret, talt ned under gulvtæppet eller direkte hånet af den etablerede bogbranche og medierne. Dansk Forfatterforening og Dansk Journalistforbunds Jubilæumsfond støttede to seminarer i København og Århus i efteråret 2011, hvor mere end 200 forfattere hørte om e-bøger, print on demand, salg via e-boghandler og markedsføring på sociale medier. Herefter blev den første Facebookgruppe etableret.
Meget har ændret sig siden 2011, og NewPub har haft stor betydning for at fremme forståelsen og accepten af de mange nye veje, forfattere kan vælge. Bl.a. Indie Books-samarbejdet i 2013 med boghandlerkæden Arnold Busck, som bragte mange selvudgiveres bøger ind i boghandlen, fik stor mediedækning og åbnede manges øjne for de nødvendige bevægelser, der må ske i bogbranchen. I 2013 valgte Abelone grundet travlhed og mange andre engagementer at trække sig som partner i projektet.

—————————————————————

Facebookgrupper

NewPub – Forfattere med mod på nye udgivelsesformer og forretningsmodeller
NewPub-netværkets hovedgruppe. Her deler vi spørgsmål, viden og erfaring om alt vedrørende de praktiske og forretningsmæssige sider af at være forfatter.

NewPub – Opslagstavlen
Her må opslås information om nyudgivne bøger, åbne bogreceptioner, litterære arrangementer, møder, kurser, services m.v.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs Artikler Find Leverandører Spørg på Facebook

ARTIKLER